Ліцейський ЯРМОРОК

Ліцейський ЯРМАРОК21 грудня в нашому ліцеї святкували Міжнародний день рідної мови. Це свято крокує планетою. І кожен громадянин будь-якої країни відчуває свою причетність до свого народу, своєї мови. Створена на світанку людської історії, мова розвивається, живе в народі.
Докладніше...




21 грудня в нашому ліцеї святкували Міжнародний день рідної мови. Це свято крокує планетою. І кожен громадянин будь-якої країни відчуває свою причетність до свого народу, своєї мови. Створена на світанку людської історії, мова розвивається, живе в народі. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Життя мови залежить від народу, який несе її у своїй душі, у своїх звичаях, традиціях, піснях і культурі. Свято організували та провели ліцеїсти Кравченко М., Абдуразаков А., Замкова А., Бочаров І., Блага Ю., Кулішова В., Кравчук О., Кудлацька В., Бокун В., Гаюк В., Фіалко М., Онопрієнко М., Новак А., Кравченко В., Трохимчук М., Вартоломей М., Цибуляк Є. та вчителі Мельник Олена Анатоліївна та Корнійчук Олена Сергіївна.

 Нещодавно в нашому ліцеї відбувся благодійний Ярмарок, на якому ліцеїсти та вчителі організовано випікали та продавали кондитерські вироби власного приготування. Цей Ярмарок – новинка, але на нього відгукнулися і з великим задоволенням продавали свої вироби, а виручені гроші будуть перераховані у фонд дітей-сиріт Білої Церкви. Ярмарок провели та організували  ліцеїсти І –ІV курсів та вчителі  Мельник Олена Анатоліївна та Корнійчук Олена Сергіївна. 
Життя нашої рідної української мови залежить від народу, який несе її у своїй душі,  у своїх звичаях, традиціях, піснях і культурі. Це свято не закріплене за певним днем календаря. Тому невипадково наприкінці лютого та на початку березня відзначається Масляна, яку відсвяткували  і у стінах нашого ліцею. Масляна символізує проводи зими та зустріч з весною. Головна страва на Масляну – млинці, вареники та інша обрядова їжа. Пісні, танці, гуморески та майстер-клас по випіканню млинців був організований ліцеїстами І-ІV курсів та вчителем української мови та літератури Мельник Оленою Анатоліївною та вчителем світової літератури Корнійчук Оленою Сергіївною.