Черненко Олена Володимирівна

Вчитель української мови і літератури
Черненко Олена Володимирівна
Педагогічний стаж - 11   років. У ліцеї працює з 2003 року. Нагороджена Грамотою Головного управління освіти і науки  2010 року.
Для творчого дослідження обрала тему « Розвиток творчих здібностей та пізнавальних інтересів на уроках української мови та літератури». Вона, на думку викладача, є актуальною, оскільки одним із найважливіших завдань, що стоять перед сучасною школою, є виховання творчої особистості з вільним від стереотипів мисленням, здатної сприймати дійсність під різними кутами зору.
Для успішного розв'язання таких завдань використовує нетрадиційні форми організації навчально-виховної діяльності учнів, бо переконана : незвичне, нове збуджує прагнення до пізнання, активізує розумову діяльність, викликає захоплення.
Практикує різні форми нетрадиційних уроків: урок-мандрівка, урок-зустріч з поезією, урок-діалог, урок-автограф, урок-КВК, урок-брейн-ринг та інші. На таких уроках учень є центральною фігурою: як дослідник, як оповідач, як ініціатор дискусії, як активний учасник групи, як консультант.
Своїм завданням як учитель вважає не тільки визначення теми, обсягу навчального матеріалу і форм його опрацювання, а й чітку мотивацію навчально-виховного процесу на уроці, забезпечення демократичного стилю спілкування, атмосфери творчого пошуку, успіху кожної дитини.