Корнійчук Олена Сергіївна

Вчитель світової літератури та Київщинознавства
Корнійчук Олена Сергіївна, голова методичної комісії  гуманітарних дисциплін
Педагогічний стаж - 15 років. У ліцеї працює з 2007 року. Нагороджена Грамотою Головного управління освіти і науки  2011 року.
На уроках Київщинознавства Корнійчук О.С. ставить мету: формування національної свідомості, збереження духовної єдності поколінь, вивчення, збереження матеріальної духовної культури, прилучення ліцеїстів до надбань національної і світової історико-культурної спадщини. Тому уроки-екскурсії до музею «Куточок рідного краю» невипадкові. Музей становить невід’ємну частину загальнолюдських цінностей, відображає ідеали поколінь, розповідає про різні періоди історії України, видатних діячів держави, науки, освіти і культури.
Екскурсії – це специфічна форма освітньої діяльності, змістом якої є комплексне сприйняття об’єктів, представлених на екскурсійному маршруті, з метою здобуття знань та вражень. Екскурсійна робота є творчою, такою, що вимагає глибоких загальних і спеціальних знань.
 Для творчого дослідження обрала тему «Використання інформаційно-комунікаційних технологій на уроках світової літератури». Як результат методичної роботи і творчого пошуку є створенні методичні збірники «Стежками митця рідного краю», «Дороги Гоголя», навчальні фільми «Ніч перед Різдвом», «Митці краю».


Девіз вчителя:

«Використання інформаційно-комунікативних засобів на уроці – необхідність сучасного навчання»