Мельник Олена Анатоліївна

Вчитель української мови та літератури
Мельник Олена Анатоліївна
Педагогічний стаж - 8 років. У ліцеї працює з 2002 року. Нагороджена Грамотою Головного управління освіти і науки  2009 року.
«В.О.Сухомлинський наголошував, що в руках педагога слово – такий же могутній засіб впливу, як музичний інструмент в руках музиканта, як фарби в руках художника... Як без скрипки немає музики, без фарби і пензлика - живопису, так без живого, трепетного слова немає школи, педагога. Слово – це ніби місток, через який наука переходить у мистецтво. Тому дуже важливо, щоб слово звучало схвильовано, переконливо.
У процесі формування світогляду молодого покоління, розвитку творчого потенціалу важлива роль відводиться саме вчителю-словеснику. Бо він володіє наймогутнішим засобом впливу на емоційну, інтелектуальну та духовну сферу людську – живим словом.
Олена Анатоліївна вважає: щоб навчити учнів вільно і красиво спілкуватися рідною мовою, недостатньо лише письмових вправ. Вона намагається включати на кожному уроці української мови такі форми, які передбачають живе спілкування учителя з учнями – діалоги, монологи, стислі та розгорнуті відповіді на питання, складання творів-мініатюр.